Peultjessalade met wakame, courgette, rammenas, shiitake, krokant gebakken tofu, sesamdressing
Peultjessalade
Rang de peultjes en blancheer ze in gezouten kokend water.
Spoel ze direct af met koud water en laat ze uitlekken.
Snijd ze in ragfijne julienne.
Schaaf de courgette en rammenas tot aan de zaadlijst op de mandoline in fijne julienne. Besprenkel de rammenas met rijstazijn.
Overgiet de wakame krulwier met kokend water en laat 5 minuten staan.
Giet de wakame krulwier op een zeef en laat uitlekken.
Meng de peulen, courgette, rammenas en wakame krulwier door elkaar.
Sprenkel er rijstazijn overheen.
Snijd van de preibladeren lange linten.
Blancheer ze kort zodat ze soepel worden.
Leg de groente op een Shisoblad.
Rol het Shisoblad met de groente op en bind er een preilint omheen.
Sesamdressing
Pel en snijd de knoflook ragfijn.
Schil en rasp de gember.
Rooster de witte sesamzaadjes.
Roer shoyu, mirin, knoflook en gember door elkaar.
Voeg naar smaak gember toe.
Roer de sesamolie erdoor.
Voeg de sesamzaadjes toe.
Shiitakes bakken
Kruis de shiitakes aan de bovenzijde licht in en bak ze in plantaardige olie op middelhoog vuur.
Tofu
Rol de tofu in keukenpapier om het vocht te absorberen.
Snijd de tofu in blokjes van 1 centimeter.
Dep nogmaals droog met keukenpapier.
Meng de maïzena met de specerijen en de algenpoeder.
Rol de blokjes door het mengsel
Verhit een laag rijstolie in een koekenpan.
Frituur de tofu circa 2 minuten en draai voorzichtig om met houten chopsticks.
Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.
Eindbereiding en presentatie
Leg de opgerolde salade in het midden van het bord.
Leg de gebakken tofu en shiitakes erbij.
Lepel de sesamdressing rondom.
Sugarsnaps met wortelcouscous, buffelmozzarella in waterkersolie
Wortelcouscous
Schil en snijd de wortel in suikerbrunoise
Snijd het gele en groene gedeelte van de courgette in suikerbrunoise.
Snijd de komkommer van de zaadlijst af in suikerbrunoise.
Snijd de venkel in suikerbrunoise.
Snijd de kruiden fijn. Snijd de olijven in reepjes.
Rasp de helft van de limoen en knijp de limoen. Rasp 0,25 sinaasappel en knijp de sinaasappel uit.
Verwarm het wortelsap
Schenk het wortelsap over de couscous en laat circa 10 minuten wellen.
Voeg alle groente, kruiden, olijven, olijfolie, rasp en sap van sinaasappel en limoensap toe.
Laat circa 15 minuten trekken.
Mozzarella in waterkersolie
Blancheer de waterkers circa 20 seconden in kokend water.
Giet direct in een zeef en spoel af met koud water.
Knijp al het vocht uit de waterkers.
Verwarm de dragon met olijfolie en druivenpitolie tot 50 °C.
Pureer de dragonolie in de blender.
Voeg het steranijspoeder toe.
Schenk door een fijnmazige zeef.
Snijd de mozzarella in parten en lepel er een klein gedeelte dragonolie overheen.
Sugarsnaps
Rang de sugarsnaps en blancheer ze in ruim kokend water met zout.
Spoel ze direct af met koud water.
Verwarm een koekenpan en bak de pancetta krokant.
Voeg de sugarsnaps toe en verwarm ze kort mee.
Eindbereiding en presentatie
Verdeel de wortelcouscous in een ringvorm en druk licht aan.
Verdeel de sugarsnaps met pancetta over de wortelcouscous.
Verdeel eventueel cordefole sla over de sugarsnaps.
Leg de mozzarella er bij.
Druppel gerijpte balsamicoazijn rondom.
0 reacties