Deeg
Strooi de bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren en het water toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Saus
Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van 2 tot 3 centimeter. Kook de asperges beetgaar. Giet de asperges af en spoel goed koud . Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Voeg de asperges en chilipeper toe, blus af met de wijn en laat 4 minuten inkoken. Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten in aan de onderkant en dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water. Schep de tomaten in het ijswater en verwijder het velletje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pluk de basilicum. Roer de tomaat en basilicum door de saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper en laat circa 5 minuten inkoken.
Tagliatelle
Rol het deeg uit tot lange plakken. Haal de plakken door de pastamachine tot er een plak van circa 0,2 centimeter ontstaat. Draai er vervolgens tagliatelle van. Laat de pasta circa 5 minuten drogen. Kook de pasta in circa 2 minuten al dente, giet af en roer door de saus.
Serveer
Schep de pasta met saus op een bord en rasp er Parmezaanse kaas over. Garneer met peterselie.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
tagliatelle fresche con asparagi (verse pasta met asperges)
Een heerlijk vegetarisch gerecht met verse pasta en asperges.
45 MIN
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Â
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee