Ricottaballetjes in tomatensaus
Pel snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Halveer de cherrytomaten. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, twee derde van de knoflook en peper circa 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 2 minuten inkoken. Voeg de passata toe, roer door en laat de saus circa 10 minuten pruttelen. Breng de tomatensaus op smaak met een beetje zout. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Hak het brood heel fijn. Schep het brood, de resterende knoflook, de peterselie, de eieren, de bloem, de ricotta en de pecorino in een kom. Kneed tot er een stevige massa ontstaat. Vet je handen in met olijfolie. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze voorzichtig in de tomatensaus. Verwarm de ricottaballetjes circa 10 minuten in de tomatensaus. Pluk de basilicum en voeg toe.
Serveren
Verdeel de spaghetti en de tomatensaus met ricotta-balletjes over de borden. Garneer met wat achtergehouden basilicum.
0 reacties