Pasta
- Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de spaghetti af met koud water. Meng de spaghetti met een klein scheutje olijfolie.
Spaghetti à la Lady en de Vagebond
- Pel en snipper de helft van de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de rode peper fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de peper circa 2 minuten.
- Meng in een kom de gefruite ui, knoflook, rode peper, gehakt, ei, paneermeel en de mosterd. Kneed kort door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheutje olie in de reeds gebruikte hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom in circa 4 minuten goudbruin.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en snijd de resterende ui in halve ringen
- Voeg de ui en paprika toe aan de gehaktballetjes.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de gehaktballetjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Schenk de rode wijn en de passata bij de gehaktballetjes. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pluk en scheur de basilicum.
- Meng de basilicum en de spaghetti door de saus.
Serveren
- Verdeel de spaghetti over diepe borden. Rasp de kaas eroverheen.
Meld je aan en praat mee