De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sloppy joe

Voor de tomatensaus; pel de ui en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipepers fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui, de knoflook en de chilipepers aan.

60 min kooktijd
Sloppy Joe

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Voor de tomatensaus

Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipepers fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui, de knoflook en de chilipepers aan. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer deze in een blender. Voeg de gepureerde tomaten en gedroogde oregano toe. Laat inkoken tot een saus en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Voor de burgers

Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de gesneden ui, knoflook, BBQ kruiden, bruine suiker, paneermeel en ei toe aan het gehakt. Kneed met koude handen het gehakt goed door. Maak platte ovalen burgers en bak de burgers goudbruin aan in een koekenpan. Voeg de goudbruine burgers toe aan de ingekookte tomatensaus en laat 15 minuten sudderen.

Snijd de broodjes doormidden en beleg deze met een burger en bedek ruim met saus.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker