De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sill’s mandarijnen-pacmantaart

60 min kooktijd
Sill’s Mandarijnen-pacmantaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mandarijnenmarmelade
Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen de mandarijnen schoon en kook de mandarijnen circa 2 uur op laag vuur. Laat de mandarijnen uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm de fijngehakte mandarijnen met de suiker, rasp van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook de marmelade circa 13 minuten en laat afkoelen.

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de chocolade. Meng de bloem met de witte basterdsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en de chocolade. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk en de zonnebloemolie. Meng de bloemmassa door de eiermassa en spatel door tot een egaal beslag. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Bak de cakes in circa 30 minuten gaar. Haal de cakes uit de vorm en laat afkoelen. Snijd beide cakes in de breedte in tweeën.

Pacman-koekjeslollies
Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, ei en de melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak met een dikte van circa 5 millimeter. Steek er cirkels uit met een steker en maak met behulp van een mesje de pacman mond. Verdeel de pacmankoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk de lollystokjes erin. Bak de pacman-koekjeslollies in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Roer de poedersuiker met het eiwit en de kurkuma tot een spuitbaar glazuur. Spuit de koekjes geel. Meng een beetje cacaopoeder door de marsepein en kneed door tot deze egaal bruin van kleur is. Vorm oogjes van de marsepein en plaats deze in het gezichtje.

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk samen met het vanillemerg en de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het achtergehouden scheutje melk en de bloem los. Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème.

Marsepeinen spookjes
Voor rode marsepein meng je een klein scheutje bietensap en een beetje bietenpoeder tot een papje. Kneed dit door de marsepein tot deze egaal rood van kleur is. Voor groene marsepein kneed je een beetje tarwegraspoeder of matcha poeder door de marsepein tot de marsepein egaal groen van kleur is. Voor gele marsepein kneed je een beetje kurkuma door de marsepein tot de marsepein egaal geel van kleur is. Voor bruine marsepein kneed je een beetje cacaopoeder door de marsepein tot de marsepein egaal bruin van kleur is. (hoe meer cacaopoeder hoe donkerder de marsepein) Maak van de gekleurde marsepein een aantal pacman spookjes en puntjes. Sill’s mandarijnen-pacmantaart Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Bestrijk de plakken chocoladecake met de mandarijnenmarmelade en de helft van de vanille-botercrème. Leg de plakken op elkaar. Roer de cacaopoeder door de resterende botercrème. Zet de plakken op elkaar en verbind ze met twee prikkers. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de chocolade-botercrème. Garneer de taart rondom met de pacmanlollies, spookjes, puntjes en de mandarijnen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker