Verwarm de oven voor op 80 °C.
Breng 2 pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en haricots verts
Salade voorbereiden:
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van circa 1 centimeter dik.
Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
Verwijder de uiteinden van de haricots verts en kook de haricots verts in circa 5 minuten gaar.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in grove stukken.
Meng voor de dressing de wijnazijn en de extra vierge olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de haricots verts af en spoel ze koud met water.
Schnitzels/scalopine:
Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
Wentel de schnitzels door de bloem.
Verwarm 1 eetlepel boter en de olijfolie om te bakken in een koekenpan.
Bak de schnitzels circa 2 minuten aan iedere kant.
Leg de schnitzels in een schaal en houd ze warm in de oven.
Halveer de citroen en knijp hem uit boven de pan van de schnitzels.
Voeg water en kookroom toe en roer goed door tot er een saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Salade maken:
Giet de aardappels af, schep ze in een kom en meng ze direct met de dressing.
Meng de tomaten en de haricots verts erdoor.
0 reacties