De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van gemarineerde eendenborst en sinaasappel

Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings circa een halve centimeter in en leg de eendenborsten in een ovenschaal. Pel de knoflook. Verdeel de honing, sojasaus, olijfolie en de knoflook over de eendenborst, bestrooi met versgemalen peper toe en marineer circa 30 minuten. Leg de eendenborst op de vetkant in een lauwwarme koekenpan en bak langzaam in circa 10 minuten om en om krokant. Leg de eend op een bord en dek af met aluminiumfolie. Het vlees moet licht rosé zijn.

60 MIN
Salade van gemarineerde eendenborst en sinaasappel

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Eend

Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings circa een halve centimeter in en leg de eendenborsten in een ovenschaal. Pel de knoflook. Verdeel de honing, sojasaus, olijfolie en de knoflook over de eendenborst, bestrooi met versgemalen peper toe en marineer circa 30 minuten. Leg de eendenborst op de vetkant in een lauwwarme koekenpan en bak langzaam in circa 10 minuten om en om krokant. Leg de eend op een bord en dek af met aluminiumfolie. Het vlees moet licht rosé zijn.

Dressing

Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar tot de basterdsuiker goed is opgelost. Voeg een scheut olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade

Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Knijp het sap van de overgebleven uitgesneden sinaasappel uit boven een kom. Pluk de radicchio. Snijd de witlof in lange repen. Meng de radicchio met de witlof door het sap van de sinaasappel.

Verhit olie in een pan en bak de pied de moutons in circa 3 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Trancheer de eendenborsten. Leg de radicchiobladeren en rauwe witlof in het midden van borden en verdeel de eendenborsten erover. Garneer met de pied de moutons, en de sinaasappelpartjes. Druppel er olijfolie rover. Lepel vlak voor het serveren de dressing erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker