Bodem
Verwarm
de oven voor op 200 ºC. Leg de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en steek
cirkels uit het deeg met de steker. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede
bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het bladerdeeg in circa 20
minuten goudbruin en krokant.
Soesjes
Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng het water, boter en het zout aan de
kook en voeg in een keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot het begint te
‘zweten’, haal de pan van het vuur en spatel één voor één de eieren erdoor. Schep
het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit doppen op een met
bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en
gaar. Laat de soezen in de oven afkoelen.
Witte chocoladevulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap
het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met
het vanillemerg met de helft van de suiker in een pan aan de kook. Roer de
eidooiers met de rest van de suiker, achtergehouden scheutje melk en de bloem los.
Giet een scheutje warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer
goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3
minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen tot het lauwwarm is. Smelt de witte
chocolade au bain-marie. Roer de boter met de poedersuiker luchtig, voeg de
banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade toe. Schep de witte
chocoladevulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Vul de soesjes met
de witte chocoladevulling. Zet de soezen in de vriezer tot de karamelsaus klaar
is.
Karamelsaus
Karamelliseer de suiker. Voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng aan de
kook en roer tot de karamel is opgelost. Haal de pan van het vuur en roer de
boter erdoor. Breng op smaak met het zout. Laat de karamelsaus afkoelen. Haal
de bovenkant van de soezen door de saus. Smeer een beetje karamelsaus op de bodemplakjes.
Zet op elke bodem 3 soezen.
Slagroom
Klop
de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een
gekartelde spuitmond. Spuit een toef in het midden en langs de zijkanten van de
gebakjes. Zet een vierde soesje in het midden bovenop de slagroom.
Meld je aan en praat mee