De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saffraanbroodjes

Wel de rozijnen een hele nacht in koud water. Verwarm de melk tot handwarm, voeg de gist toe en laat even staan. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng boter, suiker, saffraan en het gistmengsel in het kuiltje. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed flink door tot een soepel en elastisch deeg. Bestuif het deeg en een mengkom met bloem en laat het circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

60 MIN
Saffraanbroodjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wel de rozijnen een hele nacht in koud water. Verwarm de melk tot handwarm, voeg de gist toe en laat even staan. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng boter, suiker, saffraan en het gistmengsel in het kuiltje. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed flink door tot een soepel en elastisch deeg. Bestuif het deeg en een mengkom met bloem en laat het circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

Kneed het deeg door en verdeel in 16 gelijke stukken. Rol de stukken deeg tot een bolletje en rol deze vervolgens tot een pil waarvan de uiteinden iets dunner zijn. Rol de uiteinden op tot een S-vorm. Leg de deegvormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk twee rozijnen in de S-vorm. Klop de eidooier met het scheutje room los, bestrijk de broodjes ermee en laat de vormen circa 30 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Kook de honing iets in en bestrijk de warme broodjes ermee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker