De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph's tip: meringue en spritsen

20 MIN
Rudolph's tip: Meringue en spritsen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meringue
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken en spatel de poedersuiker en het bietensap erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitbanen circa 2 uur in de oven. Laat de schuimpjes afkoelen.

Spritsen

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Wrijf de boter met de suiker en het vanillemerg glad. Meng het ei erdoor en kneed de bloem erdoor tot er een zacht deeg ontstaat. Schep het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit spritsen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 17 minuten goudbruin en gaar.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker