De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode paprikasoep met broccolitosti van pita

Was de paprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

30 min kooktijd
Rode paprikasoep met broccolitosti

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Rode paprikasoep
Was de paprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Voeg de ui en knoflook toe aan de paprika’s en bak circa 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Kook de paprika's in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Pluk de basilicum en snijd de blaadjes in repen.

Broccolitosti
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar. Spoel koud en laat goed uitlekken. Meng de helft van de zure room met de geschaafde amandelen en rasp de Parmezaanse kaas erboven.

Breng op smaak met versgemalen peper. Roer de broccoli door de zure room. Halveer de pita's en beleg 4 helften met het broccolimengsel. Leg de bovenkant van de pita erop en bak de broccolitosti's circa 7 minuten in de oven.

Serveren
Schep de soep in borden en schep er een lepel van de resterende zure room in. Garneer met de basilicum en serveer de broccolitosti's erbij.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker