- Breng een pan met het water en de runderbouillonblokjes aan de kook.
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Pel en snipper de uien. Fruit de uien glazig in de olie.
- Snijd de champignons in vieren en voeg ze met het paprikapoeder toe aan de uien.
- Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de rode wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst circa 7 minuten. Roer regelmatig door.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de paprika’s toe aan de rijst en gaar de rijst nog 8 minuten tot de paprika’s zacht zijn en de rijst gaar is.
- Snijd de tomaten in blokjes. Meng de tomaten, kappertjes en de kookroom door de risotto en warm alles goed door. Breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snijd de biefstuk in repen. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de biefstuk in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de biefstuk vlak voor het serveren door de risotto.
Serveren
- Verdeel de risotto over borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
0 reacties