De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijst met tomaatjes, chorizo en koriander

Een verrassend rijstgerecht met krokante chorizo en verschillende verse groenten.

Rijst met tomaatjes, chorizo en koriander

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Kook de rijst in een pan met water en een beetje zout in circa 8 minuten gaar.

Snijd de chorizo in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd 3 stengels lente-ui in fijne ringen. Verhit een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de chorizo in circa 3 minuten knapperig. Schep de chorizo uit de pan op een bord en zet apart. Fruit de knoflook en de lente-ui circa 2 minuten in de olie van de chorizo. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm circa 1 minuut mee. Giet er 150 milliliter water bij en roer door.

Druk de tomaatjes met een vork plat in een zeef en vang het sap op in een kom. Rasp de citroen en pers de citroen uit.

Voeg de rijst, chorizo en doperwten toe aan de pan. Roerbak circa 3 minuten en voeg dan de tomaatjes met sap, spinazie en citroenrasp toe. Verwarm nog circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en wat citroensap.

Pluk de koriander. Verkruimel de feta.

Serveren

Serveer de rijst op een bord en garneer met de koriander en feta.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker