De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rendang ayam met zoetzuur

Pel en snipper de rode uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de serehstengels fijn.

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Rendang ayam met zoetzuur

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Boemboe
Pel en snipper de rode uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de serehstengels fijn. Schil de gember.
Maal alle ingrediƫnten voor de boemboe in de keukenmachine fijn tot een pasta.

Rendang ayam
Verhit olie in een pan met een dikke bodem en fruit de boemboe circa 2 minuten.
Voeg de kippendijen toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat circa 2 uur langzaam inkoken tot bijna al het vocht verdampt is. Rooster de kokosrasp in een droge pan goudbruin in circa 3 minuten.

Rijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking

Zoetzuur van bloemkool
Snijd de bloemkool in roosjes, blancheer (kook) circa 3 minuten en spoel koud. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de peper in ringen.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de lente-ui, peper en bloemkool toe. Zet het vuur uit en laat circa 5 minuten afkoelen. Schil en de snijd de mango in blokjes en roer door het zoetzuur.

Serveren
Verdeel de rendang ayam over de borden en bestrooi met de kokosrasp. Serveer met de rijst, zoetzure bloemkool en kroepoek.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. DitĀ keerĀ delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Ā 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker