Lamsschenkels en bouillon
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflookteentjes in plakken. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een hoge pan en bak de gesnipperde ui ongeveer 4 minuten bruin. Blus af met 1 liter water. Voeg de schenkels, knoflookplakjes, zout en 1 theelepel kardemom toe. Laat de schenkels minstens 2 uur stoven. Haal de gare schenkels uit de bouillon. Laat in een andere pan de suiker karameliseren en blus af met de bouillon van de lamsschenkel. Breng aan de kook, voeg de garam masala toe en kook in tot de helft.
Wortels
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil en snijd de peen in lange dunne linten. Rooster de amandelen in 8 minuten in de oven goudbruin.
Verwarm een klein beetje olie in een anti-aanbakpan en roerbak de wortellinten 3 minuten. Voeg de rozijnen toe en bak 1 minuut mee. Schep de suiker, kardemompoeder, wat zout en geroosterde amandelen erdoor en laat 1 minuut verwarmen. Schep alles in een stuk aluminiumfolie.
Rijst
Was de basmatirijst in koud water en laat in een zeef uitlekken. Breng water aan de kook, voeg de rijst toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook de rijst in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Giet de net niet gare rijst af en schep terug in de pan.
Verwarm de 50 ml olie. Voeg de olie met de warme ingekookte bouillon toe aan de rijst. Prik een aantal gaten in de rijst. Leg de lamsschenkels en het aluminiumpakketje op de rijst. Dek de pan af met een theedoek en een deksel en laat 20 minuten op laag vuur stomen.
Serveren
Schep de helft van de rijst op een grote schaal. Leg hier het vlees op en dek dit af met de overige rijst. Maak de schaal mooi op met de wortellinten, rozijnen en gebakken amandelen.
0 reacties