Aardappels uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de rozemarijn en tijm. Was en snijd de aardappels in partjes. Meng in een kom de aardappels, een scheut olijfolie, de helft van de rozemarijn en tijm en bestrooi met een beetje zout en peper. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten krokant en gaar.
Vlees bakken
Bestrooi de procureurlapjes met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een (braad)pan, zet het vuur hoog en bak de procureur circa 3 minuten. Draai het vlees om, voeg de boter toe en bak nog circa 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Leg het vlees de laatste 6 minuten bij de aardappels in de oven.
Linzenstoof
Spoel de linzen af en laat uitlekken in een zeef. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de prei over de lengte en snijd de prei in halve ringen. Schil en snijd de winterpeen in blokjes. Voeg de linzen, prei, winterpeen, uien, knoflook, mosterd, en de resterende rozemarijn en tijm toe aan de pan waar het vlees in is gebakken. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en roer af en toe over de bodem. Laat met de deksel op de pan circa 8 minuten rustig pruttelen.
0 reacties