De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoendonuts

35 MIN
Pompoendonuts

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pompoendonuts
Rasp de pompoen. Zeef de bloem boven een mengkom en mix er bakpoeder, zout en speculaaskruiden doorheen. Klop de boter met de suiker luchtig in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje door in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg, een ei en de eidooier toe aan het botermengsel. Giet langzaam de karnemelk en de pompoenpuree erbij. Voeg het bloemmengsel toe en mix het geheel op gematigde stand tot een soepel deeg. Voeg indien gewenst extra bloem toe voor een steviger deeg. Laat het deeg 3 uur afgedekt rusten in de koelkast.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een rol en verdeel de rol in bollen. Druk de bollen plat en maak er met duim en wijsvinger een gat in. Rek dit gat iets op. Verhit de olie in een pan tot circa 170 °C en bak de donuts in circa 4 minuten om en om goudbruin. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecannoten circa 8 minuten, laat ze afkoelen en hak ze grof. Roer het wortelsap met de poedersuiker tot een spuitbaar glazuur.

Doop de donuts in het glazuur en sprenkel er wat gehakte pecannoten over.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker