De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pescespada alla grillia

Halveer de citroen en pers een helft uit. Meng het citroensap in een kom met de olijfolie en oregano en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zwaardvis met de oregano-citroenolie en bak hem om en om circa 7 minuten in een pan.

15 min kooktijd
Pescespada alla grillia

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zwaardvis:
Halveer de citroen en pers een helft uit. Meng het citroensap in een kom met de olijfolie en oregano en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zwaardvis met de oregano-citroenolie en bak hem om en om circa 7 minuten in een pan.
Zet het vuur uit en voeg de rest van de olie toe. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en bewaar als garnering voor de vis.

Aardappelpuree:
Kook of stoom de aardappels gaar. Pureer of stamp de aardappels fijn en meng de crème fraîche erdoor. Snijd de bieslook in ringetjes. Breng de aardappels op smaak met zout, peper en de bieslook.

Salsa:
Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui, snijd de basilicum fijn en pers de citroen uit. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. 

Salade:
Breng in een pan, water met zout aan de kook en kook de bonen beetgaar en spoel ze koud in water. Maak een dressing van de mosterd, een scheut olijfolie en de azijn en breng op smaak met zout en peper. Pel en snijd de ui in ringen.  Halveer de cherrytomaten en pluk de sla. Verdeel de sla, tomaten, ui en olijven over borden en lepel de dressing erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker