De penne met broccoli:
Breng een grote pan water met zout aan de kook.
Snijd de broccoliroosjes los. Schil de steel en snijd deze in stukjes.
Voeg de broccoli toe aan de pan met kokend water.
Haal de broccoli na 5 minuten koken met een schuimspaan uit het kokende water.
Kook in hetzelfde water de penne volgens de verpakking gaar.
De ansjovissaus:
Pel en snijd de ui.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een braadpan.
Voeg de ui, de knoflook, de chilipeper en de ansjovis toe aan de braadpan en bak deze circa 4 minuten. De ansjovis zal dan zijn gesmolten.
Schep 1 grote soeplepel kokend water uit de pan van de penne, in de braadpan.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de ansjovissaus.
Pasta gerecht afmaken:
Giet de penne af.
Schep de broccoli terug in de pan en stamp deze fijn met een stamper.
Voeg de ansjovissaus toe aan de broccolipuree en roer deze goed door, breng de puree op smaak met peper.
Voeg de penne toe en schep goed om.
Garneer de pasta met de geraspte parmezaanse kaas.
Meld je aan en praat mee