Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Snijd de ansjovis ragfijn. Pel en hak de knoflook fijn. Spoel de kappertjes af en snijd ze grof. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de olijven in ringetjes. Pluk de peterselie en basilicum en snijd ze fijn.
Giet de penne af en spoel koud. Meng de knoflook, kappertjes, olijven, ansjovis, tomaten, olijfolie en kruiden door de pasta. Breng de salade eventueel nog op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de salade over borden, bestrooi met de amandelen en rasp de pecorino erover.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pasta puttanesca-salade
Een heerlijke pastasalade gebasseerd op de befaamde Italiaanse puttanesca traditie.
30 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties