Spaghetti
Kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Draai het pastadeeg door de pastamachine en maak er spaghetti van.
Saus
Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn en snijd de chilipeper in ringetjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper. Hak de kappertjes, olijven en ansjovis grof en bak ze mee tot de ansjovis gesmolten is. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze toe. Blus af met het water en laat de saus in circa 8 minuten inkoken. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in circa 1 minuut gaar, giet de pasta af en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Serveer direct met de saus en garneer met de basilicum.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pasta a la puttanesca
Een traditioneel Italiaans pasta gerecht van verse spaghetti met kappertjes, ansjovis en olijven in een pittige tomatensaus.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Basics
Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee