De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta al pesto di zucchine & insalata con ricotta (casarecce met courgette pesto & salade met ricotta)

Een heerlijk vegetarisch pastagerecht met courgette en pesto geserveerd met een kleurige salade met gedroogde tomaten, parmezaanse kaas en ricotta.

30 min kooktijd
Pasta al pesto di zucchine & insalata con ricotta (casarecce met courgette pesto & salade met ricotta)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pesto
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Pel en hak de knoflook grof en fruit de helft in de pan met olie. Snijd de courgettes in dikke plakken, voeg toe aan de knoflook en bak de courgettes goudbruin. Blender de gebakken courgettes fijn en smeuïg. Pluk de basilicum. Vijzel de pijnboompitten met de walnoten, knoflook en basilicum en roer door de gepureerde courgette. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pasta al pesto
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, voeg de pesto toe en roer goed door. Als de pasta aan de droge kant is voeg eventueel een scheutje water toe.

Insalata con ricotta
Rooster de pijnboompitten circa 1 minuut in een droge hete koekenpan. Snijd de gedroogde tomaten fijn. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Meng de pijnboompitten, tomaten, komkommer, paprika en Parmezaanse kaas door de veldsla en brokkel de ricotta eroverheen. Meng de witte wijnazijn, olijfolie, een beetje zout en peper door de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker