De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

passie-kokostaart

70 min kooktijd
Passie-kokostaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Passievruchtengelei
Week de gelatine in koud water. Breng het passievruchtensap aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine erin op. Giet de passievruchtengelei in een met plasticfolie bekleed cakeblik. Laat de gelei circa 1 uur opstijven in de vriezer.

Browniebodem

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Meng de poedersuiker met de suiker, bakpoeder, bloem en de cacaopoeder. Voeg de boter, het ei, stroop en de olie toe. Meng tot een egaal beslag. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de brownie in de oven in circa 30 minuten gaar.

Kokoscrème
Breng de kokosmelk met de helft van de likeur aan de kook. Klop de eidooier met de suiker en de rest van de kokoslikeur schuimig. Voeg de bloem toe en giet de hete kokosmelk al roerende op het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de crème nog 2 minuten op laag vuur zachtjes koken. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop in een kom de boter met de poedersuiker luchtig en meng met de crème. Schep de kokoscrème in een spuitzak. 

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en drie vierde van de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het schuim koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Opbouw
Leg de passievruchtengelei op de brownie. Spuit een dunne laag kokoscrème op de gelei. Spuit toefjes Italiaans schuim op de kokoscrème. Rooster het schuim goudbruin met een gasbrander.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de kokosrasp in circa 12 minuten goudbruin. Bestrooi de taart met de kokosrasp. Snijd de passievruchten in parten. Leg enkele partjes op de taart en garneer met een takje munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker