Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, cacaopoeder en bakpoeder in
een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Meng in een andere
kom de eieren met de melk, zonnebloemolie en vanille. Roer de mengsels door
elkaar tot een glad beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze
voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten goudbruin
en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
Ananascrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een
scheutje ananassap achter en breng de rest met het vanillemerg en de helft van
de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem los.
Giet het achtergehouden scheutje ananassap op het eimengsel, schenk terug in de
pan en roer goed door. Breng de ananascrème aan de kook en gaar circa 5 minuten
op laag vuur. Laat de ananascrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de
boter met de poedersuiker luchtig en voeg de ananascrème toe en meng goed door.
Schep de ananascrème in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit een toef op de
cupcakes. Zet in het midden van de botercrème een marshmallow. Zet de cupcakes
dakpansgewijs in drie rijen naast elkaar.
Marsepeinpoppetjes
Voor
rode marsepein meng je een klein scheutje bietensap en een beetje bietenpoeder
tot een papje. Kneed dit door de marsepein tot de deze egaal van kleur is.
Voor groene marsepein kneed je er een beetje tarwegraspoeder of matchtheepoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.
Voor gele marsepein kneed je er een beetje kurkuma door tot de marsepein egaal van kleur is.
Voor bruine marsepein kneed je er een beetje cacaopoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.
Rol de marsepein uit tot een dikte van circa 2 millimeter, snijd banen van circa 16 centimeter lang en 1 centimeter hoog. Vorm de marsepeinen banden rondom de marshmallows zodat er een soort loomband ontstaat.
0 reacties