De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

konijn met mosterd en cacao, tarte tatin van zoete aardappel en madiana

Hak de koriander fijn en ris de tijm. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in stukjes. Verhit olie in een pan en bak de konijnenbouten om en om goudbruin. Voeg laurier, koriander, tijm, ui, knoflook en peper toe en blus af met water zodat het konijn onder staat.

50 min kooktijd
Konijn met mosterd en cacao, tarte tatin van zoete aardappel en Madiana

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Konijn met mosterd en cacao
Hak de koriander fijn en ris de tijm. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in stukjes. Verhit olie in een pan en bak de konijnenbouten om en om goudbruin. Voeg laurier, koriander, tijm, ui, knoflook en peper toe en blus af met water zodat het konijn onder staat. Verkruimel er een bouillonblokje in en breng aan de kook. Meng cacaopoeder, mosterd en crème fraîche en voeg toe aan het konijn. Roer goed door en laat het konijn op laag vuur in circa 1 uur gaar worden. Karamelliseer de suiker met de boter lichtbruin. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Verwarm de paprika circa 7 minuten in de karamel.

Tarte tatin
Verwarm de oven op 200 °C. Schil en snijd de zoete aardappels in plakjes. Karamelliseer in een pan de suiker en voeg de boter toe. Schenk, zodra de karamel donkerbruin is, het water erbij en kook de karamel tot de suiker opgelost is. Leg de plakjes zoete aardappel erin en laat ze de karamel opzuigen. Verdeel de zoete aardappels en karamel over de ovenschaaltjes. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen en leg de plakjes op de ovenschaaltjes. Bak de tarte tatins in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Madiana
Pers de sinaasappels, grapefruits en limoenen uit en pureer het sap in de blender met het water, suiker en de ijsklontjes. Schenk in glazen en garneer met takjes munt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker