Verwijder de schutbladeren en draden van de maïskolven en snijd de maïskolven in stukken.
Snijd de kippendijen in gelijke stukken.
Schil en rasp de gember fijn.
Meng de kip met gember, komijn en cayennepeper.
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui, toe en bak 3 minuten mee. Schenk het water erbij, voeg de maïs en een kaneelstokje toe en laat het geheel met een deksel op de pan circa 8 minuten koken.
Bak de spekjes circa 5 minuten in een droge koekenpan.
Snijd de pruimen in stukjes en voeg de pruimen toe aan de pan. Breng op smaak met een beetje zout.
Giet de bonen af en spoel af met water. Voeg de bonen toe en warm met een deksel op de pan goed door.
Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerend door de kip met maïs en voeg de honing toe.
Meng de spekjes erdoor en warm op laag vuur even door.
0 reacties