De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kersen mojito

Van deze deze kersen mojito zijn je vrienden zeker onder de indruk. En je hebt hem ook nog eens zo gemaakt!

10 min kooktijd
Kersen mojito

Een recept van

Corria Houthuizen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de limoenen in partjes en houd vier partjes apart. Verdeel de rest van de limoen over glazen en verdeel de suiker erover. Kneus de partjes limoen en de suiker voorzichtig met een muddler tot het limoensap zichtbaar vrijkomt en de suiker oplost. Pluk de munt en houd 4 takjes achter om te garneren. Verdeel de geplukte munt en de kersensiroop over glazen. Schep crushed ice in de glazen, vul verder af met het soda water en roer voorzichtig door. Garneer het glas met een partje limoen en takje munt en zet er een rietje in.

Tip: Crushed ice maak je heel makkelijk zelf. Schep ijsklontjes op een handdoek en vouw de handdoek goed dicht. Sla de ijsklontjes fijn met een pan.

Een muddler is de Engelse term voor een lange, doorgaans metalen, porseleinen, of kunststof staaf die gebruikt wordt om ingrediënten in het glas mee te kneuzen. Het is vergelijkbaar met een vijzel, waarbij het glas de kom is en de muddler de staaf.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker