De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauwtorentjes met basilicumolie

Pel en snijd de knoflook fijn en meng de knoflook met een scheut olie. Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken en leg ze samen met de cherrytomaatjes op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Verdeel de olie over de courgette en tomaatjes en breng op smaak met zout en peper.

30 MIN
Kabeljauwtorentjes met basilicumolie

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Groente uit de oven

Pel en snijd de knoflook fijn en meng de knoflook met een scheut olie.

Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken en leg ze samen met de cherrytomaatjes op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.

Verdeel de olie over de courgette en tomaatjes en breng op smaak met zout en peper.

Bak de groente circa 10 minuten in de oven.

Kabeljauwtorentjes

Snijd de kabeljauw in filets van circa 2 centimeter breed.

Snijd de tomaten in plakken en pluk de blaadjes basilicum.

Vet een ovenschaal in. Maak in de ovenschaal 4 torentjes van kabeljauw, tomaat, basilicum, kabeljauw, tomaat en basilicum en steek er een satéprikker in.

Breng de kabeljauwtorentjes op smaak met zout en peper en rasp er Parmezaanse kaas over.

Schenk de witte wijn erbij en voeg een scheutje olie toe

Bak de vis in de oven in circa 5 minuten gaar.

Krieltjes

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.

Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen.

Basilicumolie

Breng een kleine pan met water aan de kook.

Dompel de bos basilicum circa 15 seconden onder in het kokende water.

Koel de basilicum direct af in de kom met koud water en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.

Hak de basilicum tot aan de steeltjes fijn en pureer met de staafmixer de basilicum met de olijf- en zonnebloemolie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker