Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en stoom droog.
Verwarm de oven voor op 80° C
Saus
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Pluk de koriander en peterselie en hak de blaadjes fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en zet het vuur laag.
Fruit de knoflook en drie kwart van de ui. Voeg de peper, gemberpoeder, kurkuma en paprikapoeder toe en bak kort mee.
Voeg de tomaten toe, leg de deksel op de pan en laat circa 15 minuten koken.
Voeg als de saus klaar is de peterselie en de helft van de gesneden koriander toe
Courgettes grillen
Snijd de courgette in de lengte in 4 gelijke plakken.
Verwarm een grillpan en grill de courgettes aan beide kanten in circa 2 minuten gaar.
Leg de courgette in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en voeg een klein scheutje olie toe.
Houdt de courgettes warm in de voorverwarmde oven.
Köftes aan een stokje
Kluts het ei.
Meng het gehakt met het ei, de rest van de ui, mosterd, peper, zout, kerriepoeder en de andere helft van de koriander.
Voeg eventueel paneermeel toe om het gehakt minder nat te maken.
Kneed het gehakt goed en verdeel in vieren. Kneed elke deel om een stok heen.
Verhit olie in een pan en bak de stokjes in circa 8 minuten op laag vuur gaar.
0 reacties