De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

isabels blauwe bessen pilotentaart

120 min kooktijd
Isabels blauwe bessen pilotentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Geroosterde amandelen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in circa 12 minuten goudbruin. Laat de amandelen afkoelen.

Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met de cacaopoeder. Spatel het eiwit door de eidooiers. Roer de boter erdoor en spatel het bloemmengsel erdoor. Vet een springvorm in en leg er een cirkel bakpapier in. Schenk het beslag erop en bak de cake in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Mascarponecrème
Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de mascarpone door de boter en roer goed door. Snijd de cake horizontaal door en bestrijk eerst met de jam en vervolgens met een laag mascarponecrème. Leg de cakeplakken op elkaar, bestrijk de buitenkant met de mascarponecrème en strijk glad af. Zet de taart circa 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf. Rol de marsepein dun uit en snijd het silhouet van de werelddelen eruit. Zet de zijkant van de taart aan met de geroosterde amandelen. Smeer de slagroom uit over de mascarponecrème. Verdeel de blauwe bessen erover. Leg de werelddelen van marsepein erop. Versier de taart met een speelgoedvliegtuig aan een ijzerdraadje.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker