De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse garnalenbisque en spring rolls

Pel de garnalen. Bewaar de schalen en koppen. Zet de gepelde garnalen afgedekt in de koelkast. Maak de wortels, prei, venkel, knoflook en sjalotten schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de garnalenschalen en koppen aan.

60 MIN
Hollandse garnalenbisque en spring rolls

Een recept van

  • Estée Strooker

    Miniatuurvoorbeeld
  • Hugo Kennis

    Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hollandse garnalenbisque met zeekraal
Pel de garnalen. Bewaar de schalen en koppen. Zet de gepelde garnalen afgedekt in de koelkast. Maak de wortels, prei, venkel, knoflook en sjalotten schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de garnalenschalen en koppen aan. Voeg de steranijs toe. Voeg na een paar minuten de knoflook, prei en sjalotten toe. Voeg ook de venkel en wortel toe en fruit alles circa drie minuten.  Voeg dan het blikje tomatenpuree toe. Fruit dit circa twee minuten mee.  Blus af met de wijn en anijsdrank. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe. Voeg een stuk citroenschil en sinaasappelschil toe. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in de pan. Voeg zout en peper toe. Vul aan met water tot alles onderstaat. Laat de bisque 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de bisque.

Verwijder de harde steeltjes van de zeekraal. Doe wat gepelde garnalen en zeekraal in de soepkommen. Schep de bisque erop.

Dipsaus
Pel voor de dipsaus de knoflook en schil de gemberwortel. Snijd ze in stukken en doe in de vijzel. Snijd de peper in stukken (verwijder voor een milde versie de zaadlijsten). Doe ook de peper en de suiker in de vijzel en maal tot een pasta. Pers de limoen uit en roer met de vissaus en sojasaus door de pasta. Zet de dipsaus apart.

Spring rolls
Maak de groenten schoon en snijd ze in lange dunne reepjes of mooie plakjes. Pluk de kruiden. Bereid de vermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Zet een grote, ondiepe schaal met koud water klaar en doop hierin één voor één de rijstvellen. Beleg de rijstvellen een voor een met een brede streep groenten, kruiden, vermicelli, pinda’s en garnalen. Sla elk rijstvel aan de korte kanten naar binnen en rol de spring rolls strak op.

Serveer drie spring rolls per persoon (maak er meer als je het als hoofdmaaltijd wilt serveren) en dip ze in de saus.

In de zomer eet je het liefst buiten. En wat eet je dan? Juist; salades en lekkers van de barbecue. Vanaf Texel beleef je het echt Hollandse zomergevoel samen met onze chefs. Met het prachtige Texel als locatie laten de chefs niet alleen mooie delen van het eiland zien, maar natuurlijk vooral lekkere gerechten. En leuker nog: hoe jij ze zelf in je tuin, op het balkon, in het park of op het strand kan maken!

De zomer smaakte nog nooit zó lekker. Proef het zelf!

Zon, Salade & BBQ

De chefs laten in elke aflevering hun favoriet aan je zien én ze nemen je mee op pad. Zo gaan Mounir en Angélique wadlopen, Miljuschka en Giovanni asperges steken, Estée en Hugo garnalen vissen en gaan Danny en Roberta op bezoek bij een schapen- en lammetjesboer.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker