De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hazelnoot theerol

90 min kooktijd
Hazelnoot theerol

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Meng in het kuiltje de gist, melk, boter, suiker, ei, vanillemerg en rasp van de citroenschil en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor.
Kneed tot een soepel deeg en laat in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie circa 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 40 bij 50 centimeter.

Hazelnootvulling
Maal de hazelnoten fijn.
Meng het hazelnootmeel, kaneelpoeder, suiker, ahornsiroop, water en cacaopoeder.
Bestrijk het deeg met de hazelnootvulling maar houd 5 centimeter van de bovenste rand vrij.
Kluts het ei en de eidooier en bestrijk de vrijgehouden rand met het ei.
Rol het deeg op en leg met de naad naar beneden, in een cirkel, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een schaar nat met koud water en maak inkepingen in de krans. Draai de ingeknipte stukjes zo dat ze dakpansgewijs op de bakplaat liggen.
Bestrijk de krans met het ei en laat circa 45 minuten rusten.
Verwarm de oven op 170 ºC. 
Bak de krans in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Garneren
Rooster de hazelnoten goudbruin.
Meng de melk met ahornsiroop en poedersuiker en bestrijk de krans ermee.
Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de krans.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker