Stap 1
Pel de ui, halveer en snipper 1 helft fijn. Pel en hak de knoflook.
Stap 2
Prik het laurierblaadje vast op de halve ui met de kruidnagels.
Stap 3
Snijd het vlees in blokjes.
Stap 4
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Hussel de vleesblokjes door de bloem.
Stap 6
Verwarm een braadpan en verhit de olie. Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees rondom bruin.
Stap 7
Voeg de uien en knoflook toe. Blus de hachee met bier en een halve liter water. (Indien geen bier dan 0,8 liter water)
Stap 8
Voeg de halve ui met laurierblaadje toe. Leg de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 3 uur zachtjes gaar stoven en roer af en toe door.
Stap 9
Voeg na circa 30 minuten het bouillonblokje en de azijn toe.
Stap 10
Haal het deksel dan van de pan, zodat de saus van de hachee kan indampen.
Stap 11
Breek de ontbijtkoek in blokjes en roer door de saus.
Stap 12
Verwijder de halve ui met laurierblaadje. Breng de hachee op smaak met peper.
Bereidingswijze voor de aardappels
Stap 1
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Stap 2
Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
Bereidingswijze voor de rode kool
Stap 1
Halveer de rode kool en verwijder de stronk. Snijd de kool zo fijn mogelijk.
Stap 2
Rasp de appel fijn tot het klokhuis.
Stap 3
Pel de rode ui en snipper fijn.
Stap 4
Breng de rode kool met een bodempje water, appel, ui en kaneelstokje, peper en zout aan de kook in een pan.
Stap 5
Leg de deksel op de pan en stoof de rode kool in ca 25 minuten gaar.
Stap 6
Breng op smaak met de bosvruchtenjam.
Hachee serveren
Hachee hoor je natuurlijk te serveren met rode kool en aardappeltjes. Zo kennen we het zelfs in de kant-en-klaar-variant uit de supermarkt. Zelf hachee met rode kool en aardappels maken is natuurlijk lekkerder, maar dat we het op deze manier zo in plastic bakjes voor de geest kunnen halen, zegt wel wat.
Variaties
Hachee kun je natuurlijk op de traditionele wijze bereiden en eten met rode kool, maar je kunt ook variaties maken. De lekkerste variaties vind je hieronder.
>> Gebakken snijbonen met uienhachee
>> Hacheesalade met gewokte biefstukreepjes
>> Gehakthachee met groentepuree
>> Hachee met aardappelpuree
>> Paddenstoelhachee
>> Rode kool stamppot met hachee gehaktballen
>> Hachee met rode kool
Meld je aan en praat mee