Kleine gehaktballen
Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng in een kom het gehakt met de knoflook, sjalot, ei, basterdsuiker en het geweekte brood en breng op smaak met zout en peper. Kneed goed door.
Maak met natte handen balletjes ter grootte van pingpongballen.
Verhit olie in een pan en bak de gehaktballen in circa 5 minuten rondom bruin.
Eenpansmaaltijd
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Rang de snijbonen en snijd de snijbonen in ruitjes.
Kook de snijbonen in circa 1 minuut beetgaar. Giet door een zeef en spoel ze koud.
Laat de witte bonen uitlekken op een zeef.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Roer de witte bonen en de gehaktballen erdoor en warm circa 3 minuten door.
Roer de snijbonen erdoor en laat met deksel op de pan circa 5 minuten doorwarmen.
Bietensalade
Snijd de bieten in blokjes
Snijd de appel van het klokhuis af in blokjes.
Snijd de bieslook fijn.
Roer de bieten, appel, bieslook, zilveruitjes en een scheut olijfolie door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties