De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

go get ‘em koffiecupcakes

Heerlijke koffiecupcakes met zachte cappuccinobotercrème

60 min kooktijd
koffiecupcakes

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de cupcaketray met cupcakevormpjes. Prak de bananen met een vork. Klop de boter met het zout en de helft van de suiker in circa 5 minuten luchtig. Voeg de geprakte banaan en het koffie-extract toe en meng goed door. Klop de eieren in een andere kom met de rest van de suiker tot je een acht in het mengsel kunt vormen. Meng de eieren met het bananenmengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder in delen boven de kom en roer tussendoor goed door. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de koffiecupcakes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Cappuccinobotercrème
Klop een kwart van de poedersuiker met de boter en het zout tot een glad geheel. Voeg tussendoor steeds poedersuiker toe. Voeg zodra het een gladde crème is het koffie-extract en 2 eetlepels heet water toe. Vul een spuitzak met de cappuccinobotercrème en spuit de crème op de cupcakes. Bestuif met cacaopoeder en decoreer elke cupcake met een mokkaboontje.

Tip: in plaats van koffie-extract kun je ook een scheutje espresso gebruiken.
 

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker