Voorbereiding
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pasta met groentes.
Lamskoteletten marineren
Stap 1:
Leg de lamskoteletten in een kom. Pel en hak de knoflook fijn. Houdt 1 teen apart en voeg de rest toe aan de koteletten.
Stap 2:
Rits de blaadjes van de rozemarijn en tijm en voeg deze toe.
Stap 3:
Halveer de citroen en knijp 1 helft uit bij de koteletten. Leg de andere helft apart.
Stap 4:
Voeg een scheut olijfolie toe. Kruid met peper (zout op het laatst). Laat dit circa 15 minuten intrekken.
Kruidenboter
Stap 1:
Was de peterselie en pluk de topjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de bieslook fijn.
Stap 2:
Meng de zachte boter met de bieslook, peterselie, rest van de knoflook en sap van de andere helft van de citroen. Breng op smaak met peper.
Pasta en groentes koken
Stap 1:
Kook de pasta gaar volgende de gebruiksaanwijzing.
Stap 2:
Maak de boontjes en peultjes schoon. Verwijder de buitenste puntjes en eventueel harde nerven. Kook de boontjes circa de laatst 4 minuten mee in het kookwater van de pasta.
Stap 3:
Voeg de peultjes circa de laatste 2 minuten toe. Afgieten en een flinke scheut goede olijfolie erdoor roeren. Breng op smaak met zout en peper.
De lamskoteletten grillen
Verwarm een grillpan en grill hierop de lamskoteletten in circa 4-8 minuten gaar (afhankelijk van de dikte, bak ze niet te gaar) en zout ze in de pan.
Kruidenboter tip
Maak een dubbel recept kruidenboter. Dit is in de koelkast zeker nog 1 week te bewaren. Daarnaast is de kruidenboter ook goed in te vriezen en tot wel 3 maanden houdbaar. Zo is er altijd en voorraadje paraat om te gebruiken voor bijvoorbeeld: op een stokbroodje, door gekookte pasta, door gekookte groentes, of om je vis of vlees in te bakken.
0 reacties