De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken rode poon met remouladesaus

Roer de eidooiers, azijn en mosterd door elkaar en voeg beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de olie toe. Breng op smaak met het sap van een halve limoen. Hak de kappertjes fijn, snijd de augurk in blokjes en de ansjovisfilets in stukjes. Hak de kruiden fijn.

60 min kooktijd
Gebakken rode poon met remouladesaus

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Roer de eidooiers, azijn en mosterd door elkaar en voeg beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de olie toe. Breng op smaak met het sap van een halve limoen. Hak de kappertjes fijn, snijd de augurk in blokjes en de ansjovisfilets in stukjes. Hak de kruiden fijn. Roer de kappertjes, augurk, ansjovis en de kruiden door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Breng de bouillon aan de kook en verwarm de frituur voor op 160 °C. Tourneer de courgettes en kook ze in de bouillon in circa 4 minuten beetgaar. Snijd het wit van de prei in lange dunne slierten en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit olijfolie en boter in een pan en bak de vis op de huidkant circa 3 minuten. Draai de vis om en breng op smaak met zout en peper. Bak de vis circa 2 minuten en serveer met de courgettes, de prei en partjes van de resterende limoen. Serveer de remouladesaus er in een schaaltje bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker