Cake
Verwarm
de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het
merg eruit. Smelt de boter en voeg het vanillemerg toe. Klop de eiwitten met drie
vierde van de suiker stijf. Meng de bloem en de rest van de suiker erdoor. Meng
als laatste de gesmolten boter erdoor. Vet de taartvorm in en bestrooi met
suiker. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in circa 45 minuten
goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Houd een
scheutje koude melk achter. Breng in een pan de resterende melk met het
vanillemerg en de helft van de vanillesuiker aan de kook.
Roer in een kom de
eidooiers, het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de
bloem erdoor. Meng de warme melk door het eimengsel, schenk het eimengsel terug
in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op
laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de
banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie tot lauwwarm
afkoelen.
Klopt de slagroom stijf. Roer de boter luchtig. Roer de
banketbakkersroom los met het rozenwater en voeg toe aan de boter. Spatel de
slagroom door de botercrème.
Opmaak
Halveer de cake horizontaal. Verdeel de vulling over de onderkant van de
cake, leg de andere plak cake erop. Leg de mal van het wapen van Lorraine op de taart. Bestuif
met poedersuiker, verwijder de mal en serveer.
0 reacties