Verwarm de oven voor op 200 °C.
Frietjes
Schil en snijd de zoete aardappels in dunne frietjes. Meng, in een grote kom, de frietjes met een scheutje olie, zout, peper en rozemarijn.
Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes circa 20 minuten, schep om, en bak nog circa 5 minuten.
Ketchup
Snijd 2 tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
Pureer met een staafmixer in een hoge kom de tomaten, tomatenpuree, balsamicoazijn en honing glad en breng op smaak met zout en peper.
Breng de puree in een pan aan de kook en laat op laag vuur circa 15 minuten koken. Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
Varkenshaas
Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de varkenshaasjes in dunne repen.
Meng in een kom de varkenshaasjes met een scheutje olie, ui, knoflook, zout en peper.
Verwarm een pan op hoof vuur en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin.
Salade
Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen.
Pel de sinaasappels en snijd de sinaasappel in plakjes.
Meng in een kom de venkel, sinaasappel, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties