Crocché di patate
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in water met zout gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en maak er puree van. Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng de aardappelpuree met 2 eieren, knoflook, 1 eetlepel paneermeel en peterselie en breng op smaak met zout en peper. Kluts de resterende eieren en schenk ze op een bord. Verdeel het resterende paneermeel en bloem over 2 borden. Maak kroketjes van de aardappelpuree en paneer ze door de bloem, ei en paneermeel. Verhit olie in een pan en bak de kroketjes om en om goudbruin.
Romaanse sla met cucunci
Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes. Kneus de knoflook. Verhit olie en de knoflook in een pan. Bak het brood krokant in de knoflookolie en laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Scheur de slabladeren in grove stukken en leg ze in een ruime schaal. Rang de bonen en blancheer ze in kokend water met zout. Pel en snijd de sjalot in fijne ringen en de tomaten in grove stukken. Verdeel de sjalot, tomaten, bonen, cucunci en pistachenoten over de salade. Strooi de croutons erover. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en extra vergine olijfolie. Maal er zwarte peper over. Serveer de salade met crocché di patate.
Meld je aan en praat mee