De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettesoep met zalmsnippers

Een heerlijke courgettesoep met pesto en gerookte zalmsnippers.

30 min kooktijd
Courgettesoep met zalmsnippers

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in de vijzel en breng op smaak met zout en peper.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Voeg het samen in een verhitte pan met olie en fruit het aan. Snijd de courgettes in grove stukken en laat deze circa 4 minuten mee smoren. Voeg daarna de kippenbouillon en pesto toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten zacht doorkoken.

Pureer de courgette en het vocht met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de room toe. Breng het geheel tot aan het kookpunt en serveer de soep in de kommen. Voeg de gerookte zalmsnippers op het laatste moment toe.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eitje los. Snijd de bladerdeegplakjes in de gewenste vorm bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met de maanzaad. Bak de bladerdeeg gedurende 12 minuten af. Serveer de knabbels bij de soep. De soep is ook lekker met landbrood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker