De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocosandwich met roomkaasmousse

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en vanillesuiker met elkaar. Smelt de boter en meng met de gesmolten chocolade. Meng dit door het bloemmengsel en roer het ei erdoor. Kneed tot een deeg. Rol het deeg dun uit tot ongeveer 4 millimeter dikte. Snijd in vierkanten van 10x10 centimeter en snijd ze diagonaal door. Steek met een gladde spuitmond een gat in het midden uit de driehoekjes. Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

40 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
Chocosandwich met roomkaasmousse

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en vanillesuiker met elkaar. Smelt de boter en meng met de gesmolten chocolade. Meng dit door het bloemmengsel en roer het ei erdoor. Kneed tot een deeg. Rol het deeg dun uit tot ongeveer 4 millimeter dikte. Snijd in vierkanten van 10x10 centimeter en snijd ze diagonaal door. Steek met een gladde spuitmond een gat in het midden uit de driehoekjes. Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Roomkaasmousse
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room tot yoghurt dikte. Breng de roomkaas op smaak met poedersuiker en rasp en sap van de limoen. Verwarm een pan en los daarin de gelatine op in aanhangend vocht. Spatel de gelatine door de roomkaas. Spatel vervolgens de room erdoor en schep de mousse in een spuitzak. Spuit toefjes roomkaasmousse op de koekjes. Bouw de sandwiches op in 3 lagen.

Garnering
Was en snijd de aardbeien in tweeën. Rijg de aardbeien en de druiven aan een prikker en zet ze in het gat van de chocosandwiches.

Tip: de fruitspiesjes kun je maken met elk stuk fruit.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker