De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-munttaart met aardbeien

60 MIN
Chocolade-munttaart met aardbeien

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de bruine suiker met de boter luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Breng het water aan de kook. Hak de chocolade. Haal de pan van het vuur en los de chocolade op in het hete water en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm. Meng de zure room, bloem en het bakpoeder door het botermengsel. Spatel het chocoladewater erdoor. Vet de taartpan in en bekleed de taartpan met bakpapier. Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.


Vanille banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Houd een scheutje koude melk achter. Meng de eidooiers met de rest van de suiker, het achtergehouden scheutje melk en de bloem. Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.


Muntsiroop
Pluk en hak de muntblaadjes. Breng de suiker met het water aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de gehakte munt toe en laat circa 20 minuten trekken.

Halveer de cake horizontaal. Besprenkel beide helften met de muntsiroop. Bestrijk één helft met de helft van de banketbakkersroom en leg de andere helft erop. Zet de taart in de koelkast tot de rest klaar is.


Chocolade-muntblaadjes
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de chocolade in een spuitzak. Pluk de muntblaadjes en leg ze, met de mooie kant naar beneden, op het cellofaanfolie.
Spuit er doppen chocolade op en leg het andere vel cellofaanpapier erop.
Wrijf met je duim de chocolade tot rondjes en laat ze op een koele plek uitharden.


Afwerking
Klop de slagroom met de suiker en het cacaopoeder stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond. Verdeel de overgebleven banketbakkersroom over de bovenkant van de taart. Spuit verticale banen slagroom langs de zijkant van de taart. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Leg de partjes in cirkels op de bovenkant van de taart. Haal de chocolade-muntblaadjes van het cellofaanfolie en druk ze tegen de zijkant van de taart in de slagroom. Garneer met muntblaadjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker