Citroencake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in. Roer de boter met de
suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Rasp de schil van de
citroen en meng de rasp door de bloem. Meng de bloem door het botermengsel. Vet
het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in het cakeblik en
bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
Witte
chocolade-vanillecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de
eidooiers met de helft van de suiker los. Roer de bloem los met een klein
scheutje melk. Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het
vanillemerg en de rest van de suiker aan de kook. Giet de melk op het eimengsel
en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door. Breng de
banketbakkersroom aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Spoel een
bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt
met plasticfolie afkoelen. Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer
de boter met poedersuiker luchtig. Meng de banketbakkersroom en de gesmolten
witte chocolade erdoor.
Halveer de cake horizontaal in de lengte, bestrijk een helft met de roodfruitjam en ander helft met een dun laagje witte chocolade-vanillecrème. Leg beide helften op elkaar en bestrijk de zijkant met de witte chocolade-vanillecrème. Zet de cake circa 5 minuten in de vriezer tot de marsepein gekleurd en uitgesneden is. Snijd een kleine hap uit de taart net iets uit het midden. (Dit is de “bestuurdersplaats”).
Rode marsepein
Meng het bietenpoeder met een scheutje bietensap en kneed door de marsepein
tot de marsepein egaal rood gekleurd is. Rol de marsepein uit tot een plak met
een dikte van 3 millimeter en bekleed de cake ermee. Snijd het teveel aan marsepein
eraf en vouw de rest onder de taart.
Donkere marsepein
Meng de marsepein met de cacaopoeder tot deze egaal van kleur is. Rol de
marsepein uit tot een dikte van 2 millimeter. Snijd er een halve maan van en
gebruik deze als voorkant (grille) en zitting van de auto.
Wielen
Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur. Zet de
dropveterrolletjes vast met het glazuur op de plek waar de wielen komen. Spuit van
het glazuur een grille op de donkere marsepein. Knip de gelatine op maat tot
een autoruit.
Versier de taart verder met het glazuur en marsepein, plak de versiering met een beetje honing aan de auto. Steek de ruit van witte chocolade op juiste plek.
Meld je aan en praat mee