De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bucatini all’antica e salsa verde (ouderwetse bucatini met groene salade)

Traditionele bucatini met saucijzen- en lamsvlees geserveerd met salade van little gems, eieren en kruiden.

30 min kooktijd
Bucatini all’antica e salsa verde (ouderwetse bucatini met groene salade)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Saus
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Pluk de kruiden en hak ze fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kruiden. Snijd de saucijsjes over de lengte in en haal het vlees eruit. Voeg het vlees toe aan de pan. Voeg na circa 2 minuten het lamsgehakt, een beetje zout en versgemalen peper toe. Blus af met de witte wijn toe en laat de wijn verdampen. Voeg de passata en de saffraan toe en laat in circa 20 minuten inkoken.

Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Rasp de sinaasappel erboven en roer goed door.

Salade
Kook de eieren circa 5 minuten, laat ze schrikken met koud water en pel de eieren. Snijd de little gems fijn. Pluk de salie en basilicum, scheur de blaadjes fijn en voeg de kruiden toe. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper. Meng de mayonaise met de wijn en verdeel over de salade. Snijd als laatst de eieren in vieren en verdeel over de salade.

Serveer
Rasp een beetje Parmezaanse kaas over het gerecht.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker