De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bistecca alla fiorentina e spaghetti con gorgonzola (t-bone steak uit florence en spaghetti met gorgonzola)

​​​​​​​Leg de T-bone steak in een grote ovenschaal. Leg onder de T-bone steak de helft van de rozemarijn en de tijm. Verdeel de resterende rozemarijn en tijm over het vlees. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel de knoflook en pureer samen met de olijfolie in het bakje van de staafmixer. Schenk de knoflookolie over het vlees en laat circa 10 minuten marineren. Verwarm de grillpan. Verwijder zoveel mogelijk olie van de T-bone steak en gril het vlees om en om circa 6 minuten. Laat het vlees circa 15 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

30 MIN
Bistecca alla Fiorentina e spaghetti con gorgonzola (T-bone steak uit Florence en spaghetti met gorgonzola)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bistecca alla Fiorentina
Leg de T-bone steak in een grote ovenschaal. Leg onder de T-bone steak de helft van de rozemarijn en de tijm. Verdeel de resterende rozemarijn en tijm over het vlees. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel de knoflook en pureer samen met de olijfolie in het bakje van de staafmixer. Schenk de knoflookolie over het vlees en laat circa 10 minuten marineren. Verwarm de grillpan. Verwijder zoveel mogelijk olie van de T-bone steak en gril het vlees om en om circa 6 minuten. Laat het vlees circa 15 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

Spaghetti con gorgonzola
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze van de verpakking en giet af.
Snijd de gorgonzola in blokjes en smelt in een steelpannetje. Voeg de kookroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng de spaghetti met de roomsaus. Hak de pistachenoten fijn.

Courgettesalade
Schaaf de courgette met de mandoline in dunne slierten. Pel en snipper de sjalot. Vermeng de courgette en sjalot. Voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd het vlees van het bot en trancheer in dunne plakken. Schep de pasta op de borden en leg het vlees eromheen. Bestrooi vervolgens met de gehakte pistachenoten. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker