De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aspergesalade met salsa romesco

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de amandelen circa 4 minuten. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijst. Maal de amandelen, tomaten, knoflook en peper in de staafmixer of tjobe tot een grove saus. Breng op smaak met de rode wijnazijn en de olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

30 MIN
Veganistische recepten: Aspergesalade met salsa romesco

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Salsa romesco
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de amandelen circa 4 minuten. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijst. Maal de amandelen, tomaten, knoflook en peper in de staafmixer of tjobe tot een grove saus. Breng op smaak met de rode wijnazijn en de olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde asperges
Snijd de onderste 3 centimeter van de asperges. Leg een paar asperges naast elkaar en rijg er twee satéstokjes door, zodat je de asperges makkelijk kan omdraaien op de bbq. Gril de asperges op de bbq om en om in circa 4 minuten gaar. Snijd de asperges in stukjes. Snijd de onderkant van de little gem en maak de blaadjes los. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de asperges en little gem over een grote schaal. Lepel hier de salsa romesco over.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker