Asperges
- Breng een pan met water, een derde van de boter en een beetje zout aan de kook.
- Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Verwijder de houterige uiteindes van de asperges.
- Kook de asperges op laag vuur circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges circa 15 minuten nagaren in het kookvocht.
- Haal de asperges voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
- Snijd de peterselie fijn.
Aardappels
- Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Voeg een klontje boter toe en breng de aardappels op smaak met de nootmuskaat, mosterd, honing, de helft van de peterselie, een beetje zout en versgemalen peper.
Parmezaanse kaassaus
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Smelt voor de roux een derde van de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 3 minuten. Schenk de melk erbij en roer de roux glad met een garde.
- Voeg de kaas en het groentebouillonblokje toe en kook de saus nog circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de aardappels en de asperges over borden. Schenk de saus over de asperges. Bestrooi met de resterende peterselie.
Meld je aan en praat mee