De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

andijviestamppot van oma ineke

Deze andijviestamppot van oma Ineke is ideaal voor als je even wilt opwarmen tijdens de koudere winterdagen. Met dit recept maak je het makkelijk zelf!

60 MIN
Andijviestamppot van oma Ineke

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout gaar in circa 15 minuten. Giet de aardappels af en stoom droog. Snij de lenteuien in dunne ringen. Was de andijvie en snij ondertussen in fijne reepjes. Bak nu kort de ajam paniki boemboe aan in een ruime bakpan met een beetje olie. Voeg nu de helft van de andijvie toe en bak deze kort hierin. Voeg de helft van de lenteuien toe en bak kort mee. Stamp de aardappels fijn. Voeg nu de gebakken andijvie toe en stamp verder. Vervolg nu met de rauwe andijvie.

Snij de kip inreepjes van circa 1 centimeter dik. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de kipreepjes goudbruin en blus af met de ketjap manis. Voeg de overige lenteuien toe als de kip bijna gaar is.

Presenteer de stamppot op een groot bord of schaal en verdeel de kip erover.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker